fbpx Skip to main content

Onze troeven

Kerkstoel Bouwmaterialen NV bewijst met haar totaal concept dat ze nog altijd vooruitdenkt en oog heeft voor nieuwe ontwikkelingen op de markt.

Dat was vroeger ook al zo. In 1936 startte Florent Kerkstoel een handel in bouwmaterialen met als voornaamste producten zand, cement, grind…Ruwbouw was de hoofdactiviteit. Door zijn gezonde visie op zaken en zijn grote werklust werd Kerkstoel al gauw een begrip in de bouwwereld. Dit leidde reeds in de jaren zestig tot de eerste uitbreiding. Op dat moment is er vooral nood aan isolatiemateriaal, dakpannen en tegels. Kerkstoel vult zijn gamma aan met deze producten. Ook de jaren daaropvolgend groeide Kerkstoel steeds verder. Met een nieuwe loskade voor grind, zand en cement en een productie – eenheid voor breedvloerplaten in Grobbendonk. In Heist op den Berg konden de materialen voor het eerst in een echte showroom uitgestald worden.

In 1996 splitste Kerkstoel zich op in twee afdelingen. De vestiging in Heist op den Berg concentreerde zich helemaal op de distributie van bouwmaterialen. Alle bouwmaterialen van fundering tot schouw. Hierbij werden enkele accenten gelegd op muur-, vloer- en dakbedekking. Vooral in die laatste categorie geldt Kerkstoel Bouwmaterialen NV als referentie in Vlaanderen.

Het terrein van 3 ha blijkt overigens geen overbodige luxe. Met de bouw van het Profcenter, Sanicenter en Kerkstoel Keukens verdrievoudigde de firma de oppervlakte van haar bedrijfsgebouwen.

Een sterke geschiedenis

Twee sleutelwoorden kenmerken de werkwijze van Kerkstoel Bouwmaterialen NV : volledigheid en kwaliteit

We noemen onszelf volledig, omdat je bij Kerkstoel Bouwmaterialen NV alle materialen terugvindt : stortbeton, wapening, bakstenen, betonblokken, vloerplaten, mortel, isolatie – en pleistermateriaal, vloer en wandtegels, laminaat en parket, sanitair, keukens en nog zo veel meer. Alle bouwmaterialen verzameld onder één dak, bij één leverancier. Gemakkelijker kan niet.

Kerkstoel Bouwmaterialen nv staat ook voor kwaliteit, omdat we alleen werken met producten en materialen die aan de nodige controles werden onderworpen. Bovendien hebben wij na meer dan zeventig jaar een perfecte kijk op de markt en op de materialen die we aanbieden. Zo kunnen onze klanten blindelings vertrouwen op onze expertise.

Een persoonlijke aanpak

Een bouwproject is heel persoonlijk. Dat ondervonden we zelf toen we onze showroom helemaal vernieuwden. Alles moet precies zoals jij het in gedachten hebt. Want je wil jezelf er tenslotte in thuis voelen.

Daarom kiezen wij altijd voor een individuele aanpak. We stellen ons gamma uitgebreid aan jou voor, overlopen de mogelijkheden en maken een gedetailleerde prijsofferte. Zonder verplichtingen, zonder haast. Zodat je rustig de tijd kunt nemen om alles op een rijtje te zetten.

Kom je er niet meteen uit? Vraag dan gerust hulp aan onze medewerkers. Zij kennen onze producten perfect, en weten precies de juiste oplossing te bedenken voor jouw vraag. Daarvoor krijgen ze geregeld nieuwe opleidingen. Zo zijn ze altijd op de hoogte van de nieuwe technieken en mogelijkheden.

Bekijk onze webshop

Wij zijn lid van FeMa en UNI-MAT en Meno Pro.

FeMa is een Belgische beroepsvereniging voor professionele handelaren in bouwmaterialen. Zij verdedigt hun belangen tegenover de overheid, de markt – aannemers en particulieren – en de leveranciers-producenten. Zij verleent hen ook diensten die hen helpen bij een gezonde en rendabele bedrijfsvoering. Op dit ogenblik telt FeMa ongeveer 200 leden. FeMa wordt erkend als de spreekbuis van de sector van de professionele bouwhandel.

UNI-MAT is de oudste en belangrijkste aankoopgroepering van bouwmaterialen die als enige het volledige Belgische grondgebied dekt. UNI-MAT telt 22 leden die samen 29 verkooppunten beheren. Door samenaankoop verhoogt UNI-MAT de aankoopkracht en garandeert het lagere verkoopprijzen.

Dankzij onze toetreding tot Meno Pro kan Kerkstoel je een uitgebreid assortiment aanbieden aangaande handgereedschap, machines, werfmateriaal, bouw- en meubelbeslag, bevestigingsmaterialen, werkkledij, enz.…

Dankzij Meno Pro hebben wij toegang tot akkoorden met meer dan 600 innovatieve topleveranciers waardoor wij een hele waaier producten kunnen aanbieden aan scherpe prijzen voor heel de bouw en industrie.