fbpx Skip to main content

GEVEL & GEVELBEKLEDING

Gevelmaterialen zijn het meest bepalend voor het uitzicht van de woning. Meestal worden ramen, deuren en dakmaterialen hierop afgestemd.

Bakstenen zijn de meest traditionele en populaire vorm van gevelbekleding. Dat is niet verwonderlijk gezien de vele voordelen. Ze gaan heel erg lang mee, hebben een kleine ecologische voetafdruk en het aanbod is enorm zodat je beslist de steen naar jouw keuze vindt.

Je kan echter ook opteren voor andere materialen. Zo zijn de betonstenen terug aan hun opmars begonnen. Zeker voor de moderne look is er een uitgebreid assortiment kleuren en formaten te verkrijgen.

Misschien kies je niet voor stenen, maar voor een houten gevelbekleding. Kerkstoel bouwmaterialen heeft hiervoor verschillende materialen in haar gamma zoals thermowood en multiplex. Een houten gevelbekleding vereist wel regelmatig onderhoud. Een duurzaam en onderhoudsvriendelijk alternatief zijn de cedral gevelstroken of equitone gevelpanelen. Hiervan vind je een ruim aanbod in onze toonzaal zodat wij u perfect kunnen adviseren naar toepassing, plaatsing en kleuren. 

Ook keramische of zelfs metalen gevelbekleding behoren tot de mogelijkheid.

Leien zijn vooral bekend als dakbedekking, maar kunnen ook perfect dienst doen als gevelbekleding.

Recyclage en recuperatie van bakstenen

Een doordacht gebruik van materialen is belangrijk om onze voetafdruk verder te verminderen. Daarom is circulair bouwen, in al zijn facetten, de toekomst van de bouwindustrie.

Bij de afbraak van een woning met bakstenen muren, kunnen de bakstenen meestal worden hergebruikt. Er zijn diverse mogelijkheden voor de recyclage van bakstenen, zoals het herwerken tot steenpuin, gravel of granulaten. Ook heeft Kerkstoel een assortiment recuperatiestenen in haar assortiment zoals oude beerse, oude klampsteen of oude paepesteen.

Tip
“Steenstrips zijn geschikt voor het renoveren van gevels. Wanneer deze professioneel aangebracht worden, is het resultaat haast niet van een gemetselde bakstenen muur te onderscheiden. Je kan steenstrips goed combineren met isolatie.”

Enkele merken uit ons assortiment

Wienerberger

Eternit

Koramic

Nelissen

Olivier

Desta

Vandersanden

Heylen trading

MBI

Vandemoortel

Floren

Rockpanel

Trespa

Enkele foto's

Bekijk gevels in de webshop