fbpx Skip to main content

WANDEN

Spouwmuur

Een spouwmuur bestaat uit een dragend binnenspouwblad. Hierbij heb je de keuze uit verschillende materialen zoals snelbouwstenen, cellenbeton, kalkzandsteen enz…

Het binnenspouwblad vormt de draagstructuur van je woning. Daarnaast heeft het binnenspouwblad ook een grote invloed op de thermische en akoestische prestaties. Door te werken met isolerende binnenmuurstenen kan je het isolatiepeil van je woning positief beïnvloeden. Wanneer een goede akoestiek belangrijk is, dan is een massievere binnenmuursteen aangewezen zoals bijvoorbeeld kalkzandsteen.

De binnenzijde van het binnenspouwblad krijgt in de meeste gevallen een afwerkingslaag van gipspleister, wat zeer belangrijk is voor een luchtdichte afwerking.

Binnenmuur

Onder binnenmuren verstaan we alle muren die zich aan de binnenkant van een huis bevinden. Deze binnenmuren verdelen het huis op in kamers waarvan sommige dragend zijn en dus het gewicht van het huis mee ondersteunen en andere niet. Indien gewenst kunnen niet-dragende tussenwanden in gipskartonplaten opgetrokken worden.

Enkele merken uit ons assortiment

Wienerberg snelbouw

Xella

Silka

Gyproc

Siniat

Enkele foto's

Bekijk wanden in de webshop