fbpx Skip to main content

Keukens

Een doordacht keukenconcept is essentieel bij de aankoop van een keuken. Daarbij stellen zich eveneens een aantal belangrijke vragen zoals: uit hoeveel personen bestaat het gezin? Moet er een eetruimte worden voorzien? Wat wil je allemaal opbergen? Vaak wens je bijvoorbeeld naast de keukentoestellen ook glazen, vaatwerk, poetsproducten, enz… op te bergen.

Kies je voor een open of een gesloten keuken? Een open keuken schept een ruimtegevoel, maar heeft als nadeel dat alles zichtbaar is vanuit de woonkamer.

Denk na over de ideale keukenopstelling waar spoelen, koken en koelkast een gelijkwaardige plaats krijgen en waarbij lange loopafstanden worden vermeden.

Besteed bij het keukenconcept tevens de nodige aandacht aan ergonomie. Dit kan je doen door kasten, laden en het werkblad op de gepaste hoogte te voorzien. De standaardhoogte van het werkblad bedraagt 90 cm, maar er wordt vaker gekozen voor een hoger werkvlak tot zelfs 95 cm.

Kasten en laden bepalen het uitzicht van de keuken. In de toonzaal van Kerkstoel vind je verschillende soorten en opstellingen terug.

Kwaliteit wordt mede bepaald door hang- en sluitwerk. Al onze keukenmeubelen zijn voorzien van driedimensionaal regelbare scharnieren en zijn volledig uit metaal. Bovendien zorgen deze scharnieren ervoor dat de deurtjes automatisch sluiten wanneer ze bijna dicht zijn. Dit geldt eveneens voor de geleiders bij de lades. Daarbij wordt er een eindstop voorzien die voorkomt dat de lade bruusk dichtvalt.

Voor het werkblad van de keuken heb je de keuze tussen verschillende soorten materialen. Kunststof is een prijsgunstige, duurzame en onderhoudsvriendelijke keuze. Daarbij is laminaat hoogwaardiger dan melanine. Wanneer je opteert voor een natuurstenen werkblad, kies je best voor een weinig poreuze steen. Daarbij kan je de toplaag voorzien van een vlekstop. Deze producten zijn verkrijgbaar in de Kerkstoel doe-het-zelf. Een werktablet uit composiet is beter bestand tegen zuren en krassen. Wil je echter op zeker spelen, dan kies je voor een keramisch werkblad. Hout, inox, beton of gewoon je werkblad betegelen, behoren ook tot de mogelijkheden.

Bij een composiet of een keramisch werkblad kan je de spoelbakken in precies hetzelfde materiaal laten uitvoeren. De meeste spoelbakken bestaan uit inox of roestvrij staal.

Wil je een volledige keukenrenovatie uitvoeren, waarbij er misschien een muur moet worden uitgebroken of waarbij er ook tegels dienen te worden vervangen, dan ben je bij kerkstoel aan het juiste adres. Dank zij het totaalconcept kunnen wij u een volledige offerte bezorgen voor zowel de keuken, vloer en wandtegels als alle werkzaamheden voor de keukenrenovatie.

Bezoek onze renovatiepagina voor alle details.

Enkele foto's