fbpx Skip to main content

Tuin en terras

De bestrating voor de oprit, het tuinpad en het terras zijn mede bepalend voor het uitzicht van de woning. Bij Kerkstoel hebben we een uniek binnentoonpark waar we je assisteren bij de volledige keuze van tegels, klinkers en tuinafwerking. Dankzij ons totaal concept waarbij we eveneens een volledig gamma vloeren en wandtegels aanbieden, kan de stijl van je interieur doorgetrokken worden naar je tuin.

Kies je voor klinkers? Kom deze dan zelf bekijken in onze toonzaal. In een overdekte toonzaal van meer dan 500m² vind je grote oppervlaktes terug in verschillende maten en kleuren. Hierbij heb je de keuze tussen kleiklinkers en betonklinkers. Ook waterdoorlaatbare klinkers behoren tot ons gamma.

Kies je misschien voor een keramische tegel, dan kan eventueel de tegel van binnen de woning ook buiten worden gelegd wanneer deze voldoende dik en vorstbestendig is. Vermijd stilstaand water onder de tegels om barsten te voorkomen. Laat daarom het oppervlak van de tegels naar buiten afhellen en plaats een drainagemat onder de tegels. In onze doe-het-zelf vind je alle materialen terug voor een zorgvuldige plaatsing van je terras. Zo ook verschillende soorten afvoergoten.

Wanneer je houdt van beton, kan je ook kiezen voor tegels uit beton. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en structuren.

Wanneer je pas gebouwd hebt, wordt vaak als voorlopige bestrating gekozen voor losse kiezel. Daarbij maak je best een keuze dat deze als fundering kan dienen voor de latere bestrating. Of misschien wil je gewoon een pad of tuinperk aanleggen met kiezel? In onze toonzaal vind je een heel assortiment aan kiezels welke los kunnen worden geleverd of in big bags.

In plaats van gras te zaaien kan je grasmatten plaatsen. Kunstgras biedt vele voordelen. Wij hebben verschillende spriethoogtes en groenschakeringen in ons assortiment, waarbij plaatsing ook kan worden voorzien.

Als tuinafsluiting vind je in onze toonzaal verschillende houten tuinschermen. Ook tuinafsluitingen uit pvc zijn mogelijk, deze zijn duurder dan hout, maar vragen geen onderhoud. Betonnen tuinafsluitingen worden eveneens nog veel geplaatst of ook keerwanden waarmee men bijvoorbeeld gemakkelijk niveauverschillen kan opvangen.

Schans- of steenkorven worden vervaardigd uit zink en aluminiumstaaldraad. Deze kunnen dan worden opgevuld met verschillende soorten stenen. Wij maken deze op maat volgens uw wensen.

Brievenbussen in arduin, graniet, aluminium of roestvrij staal, het aanbod is zeer uitgebreid. Wil je ook dat je brievenbus een luik heeft zodat de postbode pakketjes kan deponeren? Kom de verschillende mogelijkheden in onze toonzaal bekijken.

Renovatie van je terras?

Het terras en de oprit zijn onderhevig aan weersinvloeden. Een grondige reiniging dient dan ook regelmatig te gebeuren. Laat je ook voor de reiniging door ons verkoopsteam adviseren. Gebruik daarbij de juiste reinigingsproducten die we in onze doe-het-zelf te koop aanbieden.

Wens je toch het terras te vernieuwen? Dan kunnen wij je vanuit ons totaalconcept zowel begeleiden bij de keuze van je materialen en offerte opmaken voor deze renovatiewerken.

Enkele foto's