fbpx Skip to main content

SANITAIR

De badkamer is niet alleen een functionele ruimte, maar ook een plaats waar je tot rust wil komen. De keuze aan materialen kan hiertoe bijdragen zoals een regendouche, massagebad, sauna, enz…

Je badkamer optimaal inrichten is vaak een hele uitdaging. Je wenst de ruimte zo praktisch mogelijk in te richten maar bent vaak beperkt in ruimte. Bij Kerkstoel sanitair puzzelen we mee om van jouw badkamer een oase te maken.

Badkamerrenovatie

Wil je de bestaande badkamer volledig vervangen, dan kan Kerkstoel je een totaalconcept aanbieden. Aangezien wij zowel vloeren, wandtegels als sanitair verdelen, kunnen wij je een volledig pakket voorstellen met eveneens alle werkzaamheden voor een volledige badkamerrenovatie.

Bezoek onze renovatiepagina voor alle details.

Kraanwerk

Goed kraanwerk is duurzaam, degelijk en makkelijk in gebruik. Vandaag speelt eveneens waterbesparing een belangrijke rol. Waterbesparende kranen beperken het waterverbruik, maar leveren toch een volle straal water.

Het is belangrijk de juiste kraan te bepalen afhankelijk van de toepassing. Zo heb je bijvoorbeeld voor een ingewerkte lavabo een lagere kraan nodig dan bij een wastafel met een opbouw lavabo. Of kies je misschien voor een kraan welke in de muur wordt ingewerkt zodat je ruimte kan besparen.

Laat je bij de keuze adviseren door ons verkoopteam.

Lavabo of wasbak

Lavabo’s worden dikwijls uitgevoerd in sanitair keramiek met een harde glazuurlaag. Andere frequent gebruikte materialen zijn hard kunststof (acryl), roestvrij staal en geëmailleerd plaatstaal alsook kunststof- of kunsthars. Lavabo’s zijn te verkrijgen in verschillende maten en vormen. Wanneer dit samen wordt gecombineerd met een meubel, heb je de keuze tussen opbouw-, voorbouw-, onderbouw- of opzetwastafels. Er zijn ook wastafeltabletten waarbij de lavabo’s samen één geheel vormen. Het wastafelblad is bepalend voor de sfeer van de badkamer. Deze kan worden uitgevoerd in dezelfde materialen als de wasbak, maar ook in bijvoorbeeld hout, natuursteen, composiet, enz…

Meubel

Het badkamermeubel is een bepalende factor voor de sfeer van je badkamer. Naast design is het echter ook van belang om na te denken over de praktische opstelling. Laat je in onze toonzaal bijstaan door ons verkoopteam. Hierbij zullen we samen op zoek gaan naar de verschillende mogelijkheden op basis van enkele concrete gegevens zoals het aantal mensen die gebruik maken van de badkamer, waarvoor er allemaal bergruimte nodig is, enz…. Badkamermeubilair kan uit diverse materialen bestaan zoals hout, kunststof, glas, … Meestal wordt er gekozen voor materialen op houtbasis.

Bad

Hoewel vrijstaande baden terug in trek zijn, worden de meeste baden ingebouwd. De grootte van de badkamer bepaalt mee de keuze van het bad. Een standaard ligbad is 170 tot 180 cm lang en 70 à 80 cm breed. In de toonzaal van Kerkstoel sanitair vind je eveneens een twinline bad van Artweger. Dit is een combibad dat tegelijk bad en douche is. De Twinline baden zijn voorzien van een ruime douchedeur van gehard veiligheidsglas, voor een gemakkelijke instap.

Toilet

Ook hier zijn er verschillende keuzes mogelijk. Belangrijk is te kiezen voor een zuinig toilet en de nodige ventilatie te voorzien. Bij de spoelbak heb je de keuze tussen kunststof of porselein. Deze bevindt zich dan net boven de closetpot. Je kan echter ook opteren voor een spoelbak welke geïntegreerd zit in de muur. Hierbij heb je enkel een drukknop welke afneembaar is zodat het binnenwerk bereikbaar blijft. Bij een geïntegreerde spoelbak, wordt de closetpot aan de muur opgehangen. Deze zijn esthetischer en praktischer dan gewone staande modellen. De toiletten worden meestal voorzien van een soft-close systeem. Dit zorgt ervoor dat de bril zachtjes dichtvalt.

Enkele foto's